donderdag 8 oktober 2020

#34 Ab Gietelink : Performance tegen de (censuur)maatregelen

.

 IN DEZE PERFORMANCE BELICHT 'VERZETSSTRIJDER'  AB GIETELINK   DE ACTUELE GELIJKENISSEN MET HET VROEGERE NAZIREGIME ! 


( GEBASEERD OP DE NEDERLANDSE SITUATIE, DE STREKKING IS EVENEENS REPRESENTATIEF VOOR DIE VAN DE  BELGISCHE,  EUROPESE ETC.) 

👏👍 


HUGO MATTHYSEN: HET GEVLEUGDE LEVEN OP BORNEO: 'EEN VOGEL MET PARANORMALE GAVEN'.

 

HUGO MATTHYSEN: HET GEVLEUGDE LEVEN OP BORNEO:  'EEN VOGELSOORT MET PARANORMALE GAVEN'.

 DE LUMINEUZE INVALLEN; ABSURDISTISCHE WOORDSPELINGEN EN SPITSE OBSERVATIES VAN DEZE SUPER COOLE ALL-ROUND VERRUIMDE GEEST ZIJN IEDERE WEEK WEER EEN DELICATESSE VOOR MIJN 'HERSEN PAPILLEN' ( VAAK STEL IK DE CONSUMPTIE ERVAN UIT TOT HET LAATST: SAVE THE BEST FOR LAST)

 (ZE ZIJN VOOR MIJ AL EEN AANTAL JAREN EEN SNEL- EN LANG WERKENDE EFFECTIEVE 'UPPER' !) 

 WAAR HAALT DEZE MAN HET TOCH IEDERE KEER WEER VANDAAN??

 (DIT GEHEEL TERZIJDE: AFGELOPEN MAANDAG ZEI IK NOG MELIG TEGEN MIJN 'MEDIA NARANJA': "ALS JE ZIET DAT IK AAN HET 'ASCENDEREN' SLA, TREK ME DAN TERUG AAN M'N BENEN, TENZIJ JE ME LIEVER ZIET VERDWIJNEN IN HET ZWERK ")

HUGO MATTHYSEN IN DE HUMO:https://www.humo.be/tv/het-gevleugde-leven-op-borneo-een-vogelsoort-met-paranormale-gaven~beea3608/




TV-TIPS'BORNEO - EARTH'S ANCIENT ISLE'

Het gevleugde leven op Borneo: ‘Een vogelsoort met paranormale gaven!’

Borneo is een prachtig eiland waar wij, als het niet zo afgelegen was, op een herfstige zondagmiddag graag zouden gaan wandelen. Je kunt er orang-oetans aaien, surfen op de rug van zeeschildpadden, bergbeklimmen en overnachten in traditionele long houses die zo authentiek zijn dat het lijkt alsof ze door Maisons du Monde werden bemeubeld.

Ook voor vogelspotters is het eiland een topbestemming. Heel wat soorten komen enkel voor op het geheimzinnige eiland, en ze doen kunstjes die weinig andere bepluimden hen kunnen nadoen.

HUMO Wat is de fascinerendste vogel die je op Borneo kunt aantreffen?

PROF. E. VAN CLEEF (vogelkenner) «Voor mij is dat de aalbruistabletscholver. Het is een dier dat leeft van vinnige visjes in snelstromende riviertjes, en die zijn moeilijk te vangen. De aalbruistabletscholver heeft daar wat op gevonden. De hele voormiddag kauwt hij op hennepbladeren. Als het tijd wordt voor het middageten, dropt hij zijn uitwerpselen in de rivier. Merkwaardig is, zeker voor een vogel, dat het keutels betreft die dezelfde werking hebben als bruistabletten: ze lossen snel op in het water, en daarbij komen stoffen vrij waar die vinnige visjes tegelijk suf en vrolijk van worden. De aalbruistabletscholver vliegt vervolgens een paar kilometer stroomafwaarts, waar hij op een tak net boven het wateroppervlak zit te wachten tot zijn lunch loom en lacherig komt aangedreven. En dan is het smullen, natuurlijk.»

HUMO Wordt zo'n vogel zelf niet high van al die hennep?

VAN CLEEF «Dat gebeurt weleens. Af en toe valt er eentje van zijn tak en verzuipt. Die ongeluksvogel wordt dan een paar kilometer verder door een soortgenoot met veel plezier opgevreten, want een menu van alleen maar vinnige visjes gaat snel vervelen.»

HUMO Zijn er nog interessante vogels op Borneo?

VAN CLEEF «De truweelspatarend vertoont ook zeer opmerkelijk gedrag. Het is de enige diersoort met paranormale gaven. Hij voedt zich met de Javaanse stinkmarter, die boven de boomgrens leeft. Als de truweelspatarend vanuit zijn hoge vlucht zo'n stinkmarter opmerkt, richt hij zijn dwingende blik op de prooi. De arme stinkmarter wordt dan door telekinetische krachten de lucht in geslingerd, soms wel driehonderd meter hoog, tot in de bek van zijn belager.»

HUMO Kan die marter zich daartegen verdedigen?

VAN CLEEF «Er zijn er die door natuurlijk selectie geleerd hebben een kruisteken te maken als ze zo'n arend zien. In sommige gevallen laat de roofvogel de prooi dan voor wat ze is. Maar de meeste truweelspatarenden zijn ongeletterde hindoes, die niet eens weten waar het kruisteken op slaat.»

HUMO Komt u vaak op Borneo?

VAN CLEEF «Ja, maar in het hooggebergte zien ze mij niet meer. Ik ben roodharig, en tijdens mijn laatste expeditie werd ik door zeven truweelspatarenden abusievelijk voor een gigantische stinkmarter gehouden. Die arenden besloten samen te werken, en ik begon langzaam maar onverbiddelijk omhoog te zweven. Gelukkig konden mijn mede-werkers mij nog net bij de benen grijpen. Ze hebben met zijn drieën hard moeten trekken om mij op de begane grond te houden. Pas na tien minuten gaven die arenden het op.»

HUMO Wat vind je van onze nieuwe regering?

VAN CLEEF «Ik ben blij dat je die vraag stelt, want vanuit een ornitologisch standpunt kun je daar interessante opmerkingen over maken. Er zitten mensen van diverse pluimage in, en elke vogel zingt weliswaar zoals hij gebekt is, maar het is niet omdat je zo vrij bent als een vogel, dat je ook vogelvrij moet zijn. Integendeel zelfs, zou ik zeggen. Want in een vogelvrij gebied kun je onmogelijk de hoofdvogel afschieten, dan mag je al blij zijn dat je met een ei zit, want met alleen maar op plannetjes broeden kom je er niet. Boeiend, hè? Ja, ze zouden in duidingsprogramma's beter wat meer ornitologen laten aanschuiven in plaats van die vervelende politicologen en Wetstraatwatchers.»

HUMO Boeiend? Wel...

VAN CLEEF «Dat is alweer één van de talloze verdiensten van de ornitologie: ze heeft het woord ‘boeiend’ een nieuwe betekenis gegeven.»

HUMO Daar zijn we het alvast over eens.

Borneo - Earth's ancient Isle 
Canvas, woensdag 14 oktober, 21.20


hmm, er is weer eens een interessante lay-out uitgekomen....